Ukulele Magyarország
KOSÁR MEGNYITÁSA
KERESÉS
KÖZÖSSÉGI OLDALAK
Ukulele Magyarország
Magyar Ukulele Klub
Ukulele Hungary csatorna
Instagram
Twitter

Ukuleletanfolyamok és egyéni ukuleleórák Gáll Tamással
Az Ukuleletanfolyamok részvételi díja SZÉP-kártyával is fizethető!

  • Látogass el erre az oldalra: OTP SZÉP-kártya - ukulele.hu elfogadóhely
  • Kattints az "Előlegfizetés" gombra!
  • Bejelentkezést követően töltsd ki a részvételi díj összegét!
  • A CVC-kódnál add meg a kártyád háromjegyű biztonsági kódját!
  • Alul a zöld gombra kattintással lépj tovább, és pillanatokon belül meglesz a fizetés.


  • Jelentkezéskor add meg a kártyabirtokosi azonosítószámot (ez kártya előlapján található 8 jegyű azonosítószám).
  • Szükség esetén a kártyabirtokos nevét is írd be a jelentkezési felületen.
  • Ezekkel az adatokkal generálok egy fizetési kódot, amelyet e-mailben fogsz megkapni!


Kedves (Leendő) Tanítványom, Ukulelés Társam!

Köszönöm, hogy az általam indított ukuleletanfolyamok iránt érdeklődsz. A rövid bemutatkozásomat ide kattintva olvashatod. Ha kíváncsi vagy arra, mit gondolok a tanításról, akkor szeretettel ajánlom a figyelmedbe az "Így ukuleléztek Ti" című blogbejegyzésemet. Kérlek, tanulmányozd át az alábbiakat, hogy a tudásszintednek és érdeklődésednek megfelelő tanfolyamra tudj jelentkezni.

Ukuleletanfolyam I.
2024. szeptember 8-án (vasárnap)
9:00-től 16:00-ig
ISMERTETŐ
JELENTKEZÉS
Ukuleletanfolyam II.
2024. szeptember 15-én (vasárnap)
9:00-től 16:00-ig
ISMERTETŐ
JELENTKEZÉS
Ukuleletanfolyam III.
Céges rendezvény
IGÉNY SZERINT
ISMERTETŐ

Ha adott tanfolyam nincs meghirdetve, a jövőbeli részvételi szándékodat jelezheted bármiféle elkötelezettség nélkül.

A tanfolyamaimat saját módszertanom alapján építettem fel. Az elmúlt több mint 35 évnyi zenetanulás alapján tudom, hogyan érdemes nekiállni a hangszertanulásnak, melyek azok az alapkövek, amelyeket le kell fektetni ahhoz, hogy később akár saját magunktól is hatékonyan tudjunk fejlődni. A tanfolyamok létszáma korlátozott, hogy minden résztvevőre külön-külön is oda tudjak figyelni. Arra törekszem, hogy a tanfolyamok érdekesek, játékosak legyenek, és olyan mennyiségű tudást adjak át, amelyekre alapozva mindenki tudja folytatni a tanulást otthon is. Eljátszok nektek ukulelére feldolgozott dalokat is (tanfolyamtól függ, hogy melyeket), és részletesen beszélünk arról, hogyan lehet, illetve érdemes egy-egy dalt előadni ukulelén. Bízom benne, hogy a résztvevők a nap végén egy zenei élménnyel gazdagabban térnek haza, és örömmel folytatják az ukuleletanulmányaikat. A tanfolyamaimra azokat is szeretettel várom, akik korábban részt vettek már a tanfolyamon, de szeretnének ismételni, más ukulelésekkel megismerkedni és együtt zenélni.

Mielőtt jelentkezel bármelyik tanfolyamra, azt is gondold át, hogy a tanfolyamot követően lesz-e időd, energiád, kitartásod a gyakorláshoz, hiszen akkor éri meg igazán elvégezned a tanfolyamokat, ha az ott megszerzett információkat a későbbiekben szorgalmas gyakorlással valódi tudássá érleled.


Ukuleletanfolyam I. (teljesen kezdőknek)

Ezt tanfolyamot azoknak ajánlom, akik még semmit nem tudnak az ukuleléről, akkordokról, zeneelméletről, vagyis ezen a tanfolyamon zenei előképzettség nélkül is részt lehet venni. A nulláról kezdjük az ismerkedést a hangszerrel és a hangokkal, akkordokkal. Elsőként megismerkedünk azzal, hogyan kell helyesen tartani az ukulelét, miként kell behangolni. Az akkordok, a ritmusok (és a ritmizálás) világa a másik nagy téma, amellyel foglalkozunk játékosan, abszolút interaktívan és teljesen alap szinten. A tanfolyam célja az, hogy néhány gyakorlati példán (szuperjó dalokon) keresztül elinduljunk az ukuleletanulás (zenetanulás) útján, és legalább az alapakkordokkal (C-dúr, A-moll, F-dúr, G-dúr) és az alap ritmizálással tisztában legyünk.

Azt senkinek sem ígérem, hogy a tanfolyam végére megtanul ukulelézni, hiszen bármilyen egyszerű hangszerről is van szó, időt és munkát kell belefektetni abba, hogy minél több akkordot tudjunk fejből, gördülékenyen menjenek az akkordváltások és ritmizálás. Azt viszont megígérem, hogy információkkal, tudással és - remélhetőleg - egy zenei élménnyel gazdagabban megy majd haza, melyekből táplálkozva fel tudja építeni a napi ukulelegyakorlás rutinját.

A teljesen kezdők figyelmét felhívom arra is, hogy amennyire csak lehet, rövid körmökkel jöjjenek, a hosszú köröm komoly akadályozó tényező lehet az akkordok lefogásában. Hosszú körmöktől, műkörmöktől kéretik tehát megszabadulni, ennyi "áldozattal" jár az ukuleletanulás.


Időpont: 2024. szeptember 8. (vasárnap) 9:00-től kb. 16:00 óráig. Gyülekező a helyszínen 8:15-től.

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 2. (hétfő)

Korhatár: Az alsó korhatár 14 év. Az anyag töménysége, módszertana és a tanfolyam hosszúsága feltételezi a kitartó, egész napos figyelmet.

Minimimális / maximális létszám: 10 / 18 fő.

A tanfolyam díja: 20.000,- Ft / fő (alanyi áfamentes szolgáltatás). Aki ugyanezen a tanfolyamon részt vett már, 10%-os kedvezménnyel ismételhet. A tanfolyam díját a jelentkezést követően 3 napon belül kell befizetni, az ehhez szükséges adatokat e-mailben kapják meg a jelentkezők.

Ha valaki jelentkezik mindkettő 2024. szeptemberi tanfolyamra, számára mindkét tanfolyam díjából 10% kedvezmény biztosított!

Helyszín: 1056 Budapest, Irányi u. 3.

Ukuleletanfolyam II. ("majdnem" kezdőknek, újrakezdőknek)

Ez a tanfolyam az Ukuleletanfolyam I. folytatása, melyre az is jelentkezhet, aki azon nem vett részt, de az alábbiak alapján érdekli a tanfolyam anyaga. A tanfolyam azoknak a majdnem kezdőknek (újrakezdőknek) szól, akik néhány alapakkorddal tisztában vannak (C-dúr, A-moll, F-dúr, G-dúr), esetleg 1-2 további akkordot is ismernek, de szeretnének még többet megtanulni, és az akkordok logikáját is szeretnék megérteni. Érintjük a transzponálás kérdését, valamint néhány további ritmizálási és pengetési technikát megtanulunk.

Ezen a tanfolyamon kicsit megdolgozom a hallásotokat, zenei figyelmeteket. Mindezt igyekszem játékosan és érdekesen tálalni zenei feladatokkal és meglepetésekkel fűszerezve.

Mivel nincs két egyforma ukuleletudással rendelkező játékos, így jelentkezéskor azzal is tisztában kell lenni, hogy feltehetően lesz olyan része a tanfolyamnak, amelyik számodra már - legalább részben - ismerős lesz. Ha nincs számodra ismeretlen akkord (bármilyet ki tudsz keresni), a modális skálák és az akkordok a kisujjadban vannak, a transzponálás álmodból felébresztve is megy, és hallás után bármit lejátszol, akkor ez a tanfolyam nem neked való (persze ebben az esetben is szeretettel várlak, de nagy valószínűséggel nem fogsz sok újdonságot hallani). Ha viszont a felsoroltak többsége újdonság a számodra, gyere, és tanuljunk, zenéljünk együtt!


Időpont: 2024. szeptember 15. (vasárnap) 9:00-től kb. 16:00 óráig. Gyülekező a helyszínen 8:15-től.

Jelentkezési határidő: 2024. szeptember 9. (hétfő)

Korhatár: Az alsó korhatár 14 év. Az anyag töménysége, módszertana és a tanfolyam hosszúsága feltételezi a kitartó, egész napos figyelmet.

Minimimális / maximális létszám: 10 / 18 fő.

A tanfolyam díja: 20.000,- Ft / fő (alanyi áfamentes szolgáltatás). Aki az I-es tanfolyamon részt vett már, 10%-os kedvezményben részesül, továbbá aki ezt a II-as tanfolyamot ismételni szeretné, szintén 10% kedvezményben részesül. A tanfolyam díját a jelentkezést követően 3 napon belül kell befizetni, az ehhez szükséges adatokat e-mailben kapják meg a jelentkezők.

Ha valaki jelentkezik mindkettő 2024. szeptemberi tanfolyamra, számára mindkét tanfolyam díjából 10% kedvezmény biztosított!

Helyszín: 1056 Budapest, Irányi u. 3.

UKULELETANFOLYAM III.

Ez a tanfolyam az Ukuleletanfolyam II. folytatása, melyre az is jelentkezhet, aki azon nem vett részt, de az alábbiak alapján érdekli a tanfolyam anyaga.

Ez a tanfolyam azoknak szól, akiknek már a barré akkordok is ismerősek, az akkordváltásokkal barátságban vannak, és sok-sok gyakorlati példán keresztül szeretnék mélyíteni a tudásukat. Az Ukuleletanfolyam II. folytatásaként és a III. megalapozásaként átismételjük a barré akkordokat. Foglalkozunk a blues-zal, játszunk különböző kíséreteket, és megpróbálkozunk az improvizációval. Néhány új akkordot is átveszünk (pl. a bővített és a szűkített akkordokat). A fingerstyle-játék alapjaival és a fingerstyle-feldolgozások készítésének a technikájával megismerkedünk: megmutatom, hogyan kell egy-egy dalt úgy játszani és feldolgozni, hogy az akkordot is lepengetjük, és a dallamot is játsszuk közben.

A hallásotokat az Ukuleletanfolyam II.-höz hasonlóan szeretném gyúrni érdekes gyakorlatokkal, feladatokkal.

Mivel nincs két egyforma ukuleletudással rendelkező játékos, így jelentkezéskor azzal is tisztában kell lenni, hogy feltehetően lesz olyan része a tanfolyamnak, amelyik számodra már - legalább részben - ismerős lesz.


Időpont: Egyelőre nincs kitűzött dátum. A tanfolyam általában 9:00-től 16:00 óráig tart.

Korhatár: Az alsó korhatár 14 év. Az anyag töménysége, módszertana és a tanfolyam hosszúsága feltételezi a kitartó, egész napos figyelmet.

Minimimális / maximális létszám: 10 / 18 fő.

A tanfolyam díja: 20.000,- Ft / fő (alanyi áfamentes szolgáltatás). Aki az I-es vagy II-es tanfolyamon részt vett már, 10%-os kedvezményben részesül, továbbá aki ezt a III-as tanfolyamot ismételni szeretné, szintén 10% kedvezményben részesül. A tanfolyam díját a jelentkezést követően 3 napon belül kell befizetni, az ehhez szükséges adatokat e-mailben kapják meg a jelentkezők.

Helyszín: Budapesten általában a belvárosban. A pontos helyszínt a tanfolyam meghirdetésekor írjuk ki.

KÖZÖS UKULELÉZÉS MINT (CÉGES) RENDEZVÉNY

Amint azt tudjuk, a közös zenélésnek közösségteremtő és -formáló ereje van. Nincs ez másképpen az ukulelével sem, sőt az ukulele a kis mérete és a különlegessége miatt rögtön belopja magát az emberek szívébe. Nem találkoztam még olyan emberrel, aki közömbös lett volna a hangszer iránt: mindenki mosolyogva és érdeklődve veszi kézbe az ukulelét, és kíváncsian pengeti végig a húrjait, hogy vajon milyen hangja lehet ennek a gitárhoz hasonló fura kis remekműnek.

Tisztelt Cégvezetők, Rendezvényszervezők!

Ha kollégáikat szeretnék meglepni egy zenei programmal, szíves figyelmükbe ajánljuk az "UKULELETANFOLYAM I." ismertetőjét. Lehetőség van rövidebb ukulelebemutatóra, interaktív mini koncertre is. A zenei élményt nyújtó programokat olyanoknak is ajánljuk, akik eddig még sohasem tanultak semmilyen hangszeren. A programok megvalósítására külső helyszínen is sor kerülhet. Kérjük, hogy igényüket, egyedi elképzeléseiket szíveskedjen megosztani velünk az alábbi gombra kattintva. Köszönöm!

Élménybeszámolók

Gáll Tamás 2024-02-11
Múlt szombaton - az ukulele világnapja után egy nappal - 2024. február 3-án nagyon jó hangulatú II-es ukuleletanfolyamot tartottunk. Majdnem teltházas volt ez a tanfolyam, ezúton is köszönöm a töretlen érdeklődést a tanfolyamok iránt. A bemutatkozást követően...

Gáll Tamás 2024-02-01
A szokásostól eltérően néhány nap késéssel tudok beszámolni a múlt vasárnapi ukuleletanfolyamról, hogy miért, azt mindjárt kiderül. Több rekordot is megdöntöttünk: egyrészt a "legtöbb kölcsönadott ukulelével" lezajló tanfolyam...

Gáll Tamás 2023-10-02
Nevezetes napon, vagyis a zene világnapján tartottuk az őszi III-as ukuleletanfolyamot. Izgatottan indultam útnak, alig vártam, hogy találkozhassak az ukulelés tanítványaimmal, és együtt zenéljünk (és kicsit megmerítkezzünk néhány zeneelméleti kérdésben ). Ahogy...

Gáll Tamás 2023-09-25
Hűvös reggelre, szemerkélő esőre ébredtem tegnap, úgyhogy kicsit el is áztam, mire az Ukuleletanfolyam II. helyszínére érve mindent kipakoltam. Ezúton is köszönöm a korán érkezők segítségét, nélkülük nem tudtam volna ilyen gyorsan berendezni a...

Gáll Tamás 2023-09-16
Irtózatos mennyiségű cuccal felpakolva érkeztem ma reggel az ukuleletanfolyam helyszínére, Budapest belvárosába, és tökéletes parkolóhelyet találtam (mintha nekem ez karmikusan kódolva lenne, az esetek 99%-ában szerencsém van a parkolóhely-keresésben ). Majdnem az...

Gáll Tamás 2023-06-12
A tegnapi II-es tanfolyamnak - a tavaszihoz hasonlóan - 10 fővel vágtunk neki. Megdolgoztattuk az agyunknak a ritmizálásért felelős részét, és némítási technikákat is tanultunk. Sok-sok akkorddal - közöttük a barré fogásokkal - is megismerkedtünk. Igazán...

Gáll Tamás 2023-06-05
Örömömre szolgált, hogy az elmúlt vasárnap 12 nagyon kedves és szimpatikus ukuleléssel ismerkedtem meg. Úgy éreztem, hogy nagyon jó hangulatban telt a nap, a tanfolyam végén pedig olyan volt, mintha egy pillanat alatt eltelt volna a néhány együtt töltött óra. Először...

Gáll Tamás 2023-03-12
Ma délelőtt 10 fővel vágtunk neki a ritmizálás és az akkordtanulás rejtelmeinek a II-es tanfolyamon. A délelőtt folyamán elsősorban ritmusokkal, ritmizálási technikákkal foglalkoztunk, nem kíméltük a húrokat a "chuck" megtanulásával, és időnként...

Gáll Tamás 2023-03-06
Szuper hangulatú, teltházas I-es tanfolyamot tartottunk vasárnap! Iszonyatos mennyiségű ukulelét vittem magammal, mivel sokan kértek kölcsön ukulelét a tanfolyam idejére. Így történelminek is nevezhetném a tanfolyamot, mert még sosem szólaltak meg így egyszerre az ukuleléim....

Gáll Tamás 2022-12-05
Néhány nappal a tanfolyam előtt felhívott egy kedves ukulelés, Balázs, hogy szívesen segít a tanfolyamhoz szükséges ukulelék, más kellékek pakolásban, így a tanfolyam reggelén  találkoztunk, bevágódtunk az autóba, és irány az...

Gáll Tamás 2022-11-28
Szombaton egy nagyon jó hangulatú II-es tanfolyamot tartottam. Vittem néhány meglepetéshangszert is (az egyiket láthatjátok a videóban is). A délelőtt folyamán ritmizálási technikákkal foglalkoztunk, és néhány új akkordot is megtanultunk, délután...

Gáll Tamás 2022-11-19
A mai hideg reggelen bepakoltam millió ukulelét és a többi szükséges cuccot az autóba, és mivel kicsit késve indultam, beletapostam a gázba, hogy időben a tanfolyam helyszínére érjek (és találjak parkolóhelyet). Néhányan épp akkor érkeztetek,...

Gáll Tamás 2022-08-31
Múlt vasárnap II-es tanfolyamot tartottam. Örömömre szolgált, hogy olyan nagy volt az érdeklődés, hogy "teltházas" lett a tanfolyam, így 18 lelkes ukuleléssel csaptunk a húrok közé 9 óra után pár perccel. Ahogy lenni szokott, a délelőtt folyamán ritmizálási...

Gáll Tamás 2022-08-24
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy ennyien leszünk a tanfolyamon, mert ilyenkor még sokan nyaralnak, élvezik az utolsó nyári napokat, de legnagyobb örömömre majdnem teljesen megtelt a terem, és 15 lelkes ukuleléssel kezdtük meg 2022. augusztus 21-én 9 órakor a 12. ukuleletanfolyamot. Reggel...

Gáll Tamás 2022-05-15
A múltheti, jubileumi ukuleletanfolyam folytatásaként ma II-es tanfolyamot tartottam. A délelőtt folyamán ritmizálási technikákkal foglalkoztunk, és néhány új akkordot is megtanultunk, délután pedig további akkordokkal - közöttük a barré fogásokkal...

Gáll Tamás 2022-05-09
Tegnap tartottuk a 10. ukuleletanfolyamot Budapest szívében, az V. kerületi Aranytíz Kultúrházban. Távolinak tűnik most már az a március végi nap, amikor a helyszínnel egyeztettem tegnapi I-es és a vasárnap következő II-es tanfolyam időpontjáról. Aztán olyan gyorsan...

Gáll Tamás 2022-02-14
Szuper volt a tegnapi II-es tanfolyam! Annyira jól éreztem magam, és remélem, hogy Ti is, kedves Résztvevők ! Átvettünk pengetési technikákat, gyakoroltuk a ritmizálást, megismerkedtünk az ukulele nyakán a hangokkal, és rengeteg akkordot memorizáltunk, aztán átültettük...

Gáll Tamás 2022-02-07
Tegnap, azaz 2022. február 6-án szokatlanul jó időre ébredtem, az évszak ellenére nem volt hideg (nem mintha túl sok havat kellett volna lapátolnom ezen a télen ). Gyorsan bepakoltam az ukuleléket, laptopot, projektort az autóba, és indultam az Aranytíz Kultúrházhoz. Szeretném...

Gáll Tamás 2021-09-06
A múltheti, nyárvégi I-es ukuleletanfolyam folytatásaként tegnap II-es tanfolyamot tartottam. A délelőtt folyamán új akkordokkal ismerkedtünk, délután pedig a zeneelméleti alapok és a barré akkordok következtek. Tömény és sok anyagot tekintettük át. Úgy...

Gáll Tamás 2021-08-30
A júniusi tanfolyamokat követően sorban kaptam a leveleket, Facebook-os üzeneteket, amelyekben érdeklődtetek az újabb tanfolyamokról, így nem voltam rest, augusztus 29-re és szeptember 5-re szerveztem I-es és II-es tanfolyamot . Tegnap, azaz 2021. augusztus 29-én a szokásosnál hűvösebb,...

Gáll Tamás 2021-06-14
A lezárások hosszú hónapjai alatt nagyon sok levelet kaptam, amelyben jeleztétek, hogy szeretnétek részt venni a következő ukuleletanfolyamon. Nos, ahogy elkezdték feloldani a korlátozásokat, azonnal nekiláttam az ukuleletanfolyamok szervezésének, és legnagyobb örömömre...

Gáll Tamás 2021-06-20
Június 20-án tartottam az Ukuleletanfolyam II-t, amelyre olyanok jelentkezését vártam, akik már nem kezdők, és megvannak az ukulelés alapismereteik. A II-es tanfolyam célja az volt, hogy ezeket az alapismereteket bővítsük és zeneelméleti betekintéssel "értelmet nyerjenek"...

Gáll Tamás 2020-08-31
Augusztus utolsóelőtti napján - tegnap - 15 nagyon lelkes kezdő ukuleléssel találkoztam Budapest belvárosában egy hangulatos helyszínen. Egy kedves ukulelés kolléganővel együtt érkeztünk, így a cipekedésben és a terem berendezésében sokat tudott segíteni,...

Gáll Tamás 2020-01-13
Szerintem a tanfolyamot tartó emberek általában nem szoktak élménybeszámolót írni a tanfolyamaikról, de nekem valahogy ez a szokásommá vált. Ugyanis egy-egy tanfolyam nekem nagy élmény (remélem, a résztvevőknek is ), sok új emberrel ismerkedem meg, akiket öröm...

Gáll Tamás 2019-11-18
Pedig azt hittem, hogy erről nem fogok írni, de egyszerűen nem bírom ki, annyira jó volt ! Tegnapelőtt kilenc nagyon lelkes kezdő ukulelés érkezett a Nyugati téri Alexandra könyvesház legfelső szintjére a nemrég meghirdetett ukuleletanfolyamra. Szombat délelőtt 10 óra után...